برگزاری کلاس امنیت غذایی، شناسایی و رهگیری کالای سلامت محور برای بهورزان
برگزاری کلاس آموزشی با عنوان امنیت مواد غذایی و شناسایی و رهگیری کالاهای سلامت محور توسط کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی
به مناسبت هفته سلامت کلاس آموزشی با عنوان امنیت مواد غذایی و شناسایی و رهگیری کالاهای سلامت محور توسط کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در گروه هدف مردان و زنان در روز دوم و سوم هفته سلامت برگزار گردید.
به مناسبت هفته سلامت کلاس آموزشی با عنوان امنیت مواد غذایی و شناسایی و رهگیری کالاهای سلامت محور توسط کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در گروه هدف مردان و زنان در روز دوم و سوم هفته سلامت برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت آستانه اشرفیه؛ به مناسبت هفته سلامت و جهت ارتقای دانش گروه هدف بهورزان کلاس آموزشی امنیت مواد غذایی و شناسایی و رهگیری کالاهای سلامت محور توسط رقیه اصغری دریا سری کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی برگزار شد. وی در خصوص این دوره گفت: در این دوره مواردی چون برچسب گذاری مواد غذایی، امنیت مواد غذایی با توضیح چراغ راهنمای تغذیه ای و رهگیری کالاهای سلامت محور با بررسی برچسب اصالت کالا تشریح شد.
با توجه به طرح تحول سلامت و سیاست های وزارت بهداشت در خصوص اطلاع رسانی و افزایش فرهنگ مصرف کنندگان مواد غذایی و آشامیدنی، سازمان غذا و دارو اقدام به تدوین دستور العمل درج نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی نموده است.
ایران جز معدود کشورهایی است که نسبت به اجرای طرح مذکور بر روی برچسب محصولات غذایی و آرایشی اقدام نموده است و اکنون تمامی محصولات مواد غذایی و آشامیدنی مشمول، دارای نشانگر رنگی تغذیه ای (چراغ راهنمای تغذیه ای) بر روی طرح برچسب محصول هستند.
وی در خصوص نشانگر رنگی تغذیه ای افزود: از طریق جدول نشانگرهای رنگی مصرف کننده میزان قند، نمک، چربی و اسید چرب ترانسی که از طریق مصرف فرآورده های مواد غذایی دریافت می کند را می داند و از این طریق رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت می کند. همه ما می دانیم برخی از اجرای مواد غذایی از قبیل چربی، قند و یا نمک برای برخی افراد در سنین متفاوت و یا برای افراد دارای بیماری های مختلف می تواند مفید یا مضر باشد. به عنوان مثال افراد دارای فشار خون نباید مواد غذایی که حاوی مقدار زیادی نمک می باشند مصرف کنند. بنابراین با الصاق نشانگر رنگی بر روی برچسب محصولات تولیدی غذایی و آشامیدنی، مصرف کننده می تواند اطلاعات لازم را به دست آورده، نوع و میزان مصرف هر ماده غذایی را به صورت روزانه تشخیص داده و انتخاب نماید که کلیه ویژگی های مذکور بر اساس هر سهم ماده غذایی و با رنگ های مختلف همانند چراغ راهنما مشخص شده است.
اصغری در ادامه در خصوص برچسب اصالت کالای غذا و دارو گفت: این برچسب یکی از راه های سریع شناسایی کالاهای سلامت محور اصل از تقلبی می باشد که عموم جامعه می توانند با ارسال کد مندرج در زیر پوشش و ارسال آن به شماره پیامک 20008822 و یا با استقاده از سایت www.ttac.ir همچنین نرم افزار ttac اصالت کالای مورد نظر را راستی آزمایی کرده و خرید آگاهانه داشته باشند.


نظر دهید