• 1400/08/18 - 10:47
  • تعداد بازدید خبر : 140
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
کارگاه شیوه زندگی سالم ( مشاوره برای تغییر رفتار سلامت SOC ) برای کلیه مراقبین سلامت و ماماها

دومین کارگاه شیوه زندگی سالم ( مشاوره برای تغییر رفتار سلامت SOC ) برای کلیه مراقبین سلامت و ماماها ، در تاریخ 16 و 17 آبان ماه در سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان برگزار گردید

برگزاری دومین کارگاه آموزشی مشاوره برای تغییر رفتار سلامت

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان آستانه اشرفیه ؛دومین کارگاه  شیوه زندگی سالم ( مشاوره برای تغییر رفتار سلامت SOC ) برای کلیه مراقبین سلامت و ماماها ، در تاریخ 16 و 17 آبان ماه در سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان برگزار گردید

در ابتدا دکتر شبنم پی سخن کارشناس مسئول بهداشت خانواده شهرستان به بیان آمار رفتار ناسالم در ایران و جهان  پرداختند ،  زندگی کم تحرک عامل 3.2 میلیون مرگ و میر سالانه در جهان و چهارمین علت مرگ ومیر جهانی محسوب می شود .

سبک یا شیوه زندگی ، شیوه زندگی سالم و اجزای شیوه زندگی به تفصیل توضیح داده شد

درادامه بحث ، رفتار ، تغییر رفتار و لزوم تغییر رفتار و انواع مدلهای تغییر رفتار توضیح داده شد

سپس رستار کارشناس سلامت میانسالان شهرستان ضمن توضیح انواع مدلهای تغییر رفتار ، مدل SOC بعنوان یکی از کاربردی ترین مدلها در حوزه تغییر رفتار سلامت معرفی شد که چگونگی روند رفتار سلامت بادوام و طولانی مدت را توضیح می دهد و مطالعات ، نشان از مؤثر بودن این مدل در پیش بینی تغییر رفتار در حوزه های متنوعی مانند ترک سیگار ، فعالیت بدنی و رژیم غذایی دارد .

مراحل مدل SOC: 1- پیش تفکر : در این مرحله افراد هیچ قصدی برای تغییر رفتار ندارند و قصد هم ندارند در آینده تغییر کنند . 2- تفکر : در این مرحله افراد هیچ حرکتی برای تغییر رفتار انجام نداده اند ولی قصد دارند تا 6 ماه آینده برنامه ای را شروع کنند . 3- آماده سازی  : در این مرحله افراد نیت می کنند تا برنامه تغییر رفتارخود را تا 30 روز آیند شروع کنند . 4 – عمل : در این مرحله افراد برنامه تغییر رفتار را شروع کرده ولی کمتر از 6 ماه از مدت آن می گذرد 5- تداوم : در این مرحله افراد تغییر رفتار را بیشتر از 6 ماه است که حفظ کرده است .

سپس در مورد سازه های محوری آن شامل تحلیل سود و زیان ، خودکارآمدی و روندهای تغییر صحبت شد و روندهای تغییر بطور کامل توضیح داده شد ، ارتباط بین سازه های این مدل و اینکه هر کدام را در چه مرحله ای باید بکار برد و مهارتها و خطاهای تصمیم گیری آموزشهای لازم داده شد .

در ادامه ، خانم دکتر پی سخن  به بیان ارتباط متقابل بین مراحل و روندهای تغییر رفتار پرداخته و کلید اصلی برای تغییر رفتار موفقیت آمیز را برنامه ریزی براساس مرحله ی فعلی فرد بیان داشتند ،

و سپس عامل کلیدی در تغییر رفتار موفقیت آمیز را : انگیزش عنوان نمودند وانگیزش را عامل پایبندی به درمانهای طولانی مدت بیان نمودند .

در میزان آمادگی فرد برای تغییر رفتار موفقیت آمیز دو عامل اساسی و مهم " اهمیت " و " خودکارآمدی " تأثیرگذار هستند .اهمیت توسط میزان ارزشی که فرد برای تغییر رفتار خود قائل است ، تعیین می شود .و خودکارآمدی نیز ، شامل اطمینان فرد به توانایی خود برای تغییر رفتار موفقیت آمیز می باشد . و در پایان به مراحل طراحی پیام سلامت و چگونگی برقراری ارتباطی موثر برای تغییر رفتار سلامت و ارسال آن پرداختند .

لازم بذکر است که در پایان هر فصل با حل تمرین بصورت گروهی مطالب کارگاه توسط حاظرین تمرین شد .

 

  • گروه خبری : اخبار و تازه های شبکه بهداشت و درمان آستانه اشرفیه,اخبار اختصاصی,گزارش های تصویری
  • کد خبر : 79115
کلمات کلیدی

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1400/08/18 10:47